98498

Dvorac grofa Jankovića se nalazi u samome središtu grada i zaštićeni je spomenik kulture Republike Hrvatske 1. kategorije,te je ujedno označen i kao najvrijednija barokna građevina u Bjelovarsko-Bilogorskoj županiji.Dvorac je sa svojim smještajem, veličanstvenim baroknim perivojem i zvjerinjakom postao mjesto oko kojeg se je razvijalo moderno naselje. Gradnja dvorca je završena 1777. godine i pripada grupi trokrilnih dvoraca 18. stoljeća “U” oblika. U dvorcu se nalazi 60-ak soba i prostorija, koncertna dvorana i salon.

Glavnom južnom pročelju ritam daje sedamnaest, a bočnim fasadama osam otvora, smještenih u polja omeđena pilastrima. Središnji rizalit južnoga pročelja s pet prozorskih osi,iza kojega se na katu nalazi glavni salon dvorca, s trokutastim završetkom ulazi u krovište, a naknadno dobiva altanu na koju se izlazi iz glavnoga salona i odakle se pruža najljepši pogled na perivoj.Dvorac kupuje 1920. godine daruvarska općina i u njega smješta gimnaziju koja je tu ostala do nedavno.U podrumskim prostorijama dvorca grofa Antuna Jankovića koje su ukopane nekoliko metara u zemlju, osigurani su uvjeti za njegu i dozrijevanje visokokvalitetnih kapljica vina.Podrum se sastoji od prostora za čuvanje kvalitetnih vina Vinarije Daruvar s vinotekom smještenom među muzejskim eksponatima iz rimskog doba,arhive te reprezetativna kušaonica.

IDEALNA LOKACIJA ZA OBRED VJENČANJA U DARUVARU

U okruženju baroknog Dvorca Janković, ispod veličanstvene krošnje „Zaljubljenog ginka“ recite DA jedan drugome i započnite zajedničko putovanje kroz vrijeme kao što to još dan danas rade naša dva stabla Ginka koja od milja zovemo Adam i Eva.

Ako ste u potrazi za jedinstvenom, prekrasnom i intimnom lokacijom za obred vjenčanja, onda je Dvorac grofa Antuna Jankovića i perivoj koji ga okružuje idealna lokacija za vas!

Prilikom najma Dvorca na raspolaganju imate prostor ispred Dvorca Janković, Glazbeni salon i prostran hodnik na katu dvorca, a u prizemlju dvorište koje možete iskoristiti za prijem gostiju i ponudu hrane i pića prije samog obreda.

sdr

Isto tako, unutrašnjost Dvorca i perivoj koji ga okružuje možete iskoristiti kao prekrasnu kulisu za nezaboravne fotografije mladenaca, obitelji i ostalih gostiju.

Dvorac možete unajmiti od jutarnjih sati i sve pripreme možete obaviti na jednom mjestu jer na raspolaganju imamo i nekoliko prostorija koje možete koristiti za pripremu mladenaca i djeveruša prije samog obreda (šminkanje, frizura, presvlačenje i dr.).

U ponudi imamo više različitih mogućnosti najma od cjelodnevnog najma Dvorca za održavanje obreda vjenčanja uz pripremu mladenaca, najam Dvorca samo za fotografiranje mladenaca i dr., a za sve detalje najbolje da nas kontaktirate na navedene brojeve telefona ili putem maila kako bi Vam mogli poslati ponudu.

Isto tako Dvorac vam nudimo u najam za proslave rođendana i drugih svečanih ili poslovnih domjenaka.

Kontakt:

www.trznica-daruvar.com

info@trznica-daruvar.com

091/153-8007

Facebook